Kaldırımda Sevgili Terörü (Sokak Notları)

Kapının önünde sessiz parti. 

Az sonra aynı salona gireceğimizi biliyoruz. İki erkek, iki kadın. erkeklerden biri sadece yalnız kalmamak için sigara içiyor çok genç sigaranın ona etki etmesi için çok istikrarlı olması gerek. Ama gözlükleri var gözlük sigaradan daha yaygın. Gözlük kullanılıyor mu acaba sigara kullanılıyor çoğu zaman. Sigara içersin ama bazıları tüketiyor ya da kullanıyor.  Kapının önü genelde karanlık ve sessiz sonra aşağıdaki salona inince neredeyse kurmama sebep olan beyaz ışık altında durmak beklemek zorundayım. Bu salonda makinist var. Aşağıdan değil yukarıdan çıkarsam makinisti görürüm. Bugün şiirsel gerçeklik günü dört kişi satranç tahtasına yerleştirilmiş piyonlar gibi. biri sigara içti biri soğuk kahve ve çikolata yedi bir diğeri az önce bir cinayet işlemiş ya da görmüş adrenalini bir miktar dengelenmiş ama henüz tam olarak yatışmamış sessiz ama endişesi bağırıyor neden dışarda olduğu belli değil meşgalesiz karanlık ve sessiz bir sinema önünde durmak cinayet şüphesi uyandırır. Kadın sevgilisini bekliyor. Sevgilisini bekleyen insan bellidir. Durgun yarışması istenmeyen bir heyecan kokusu hafifçe hissedilir. Sevgiliyi bekleyen birinin kokusunu alırım. Şehirde bunu benden daha iyi yapan biri yoktur. Onlara kötülük etmek kolaydır. Akılları meşguldür tek başınalığı yalnız birine göre oldukça kırılgandır. Yalnız kalacağını bilen birinin direnci yoktur az sonra biri gelecek ve ikisi tek kişi olacaklar ikisi tek kişiden sadece bir miktar güçlü ama hacmen büyük kaldırımlar sevgili terörü ile doludur. Karşıdan gelen tek başınaya merhamet etmezler ayrılıp onun da geçme hakkına yer vermezler ikisi tek ve ayrılamaz ama tek başınadan x1,25 kadar extra kuvvete sahipken hacmen x2 kadardır. Ben sevgilimle de ayrıyım kaldırımın karşısından yalnız biri gelirse biraz ileri adım atar yer veririm. Sevgilim terörü sever ve benim ayrıksı davranmam kaldırım serçesi olmamı sevmekle her an kaçabileceğimi bilmesi ile aynı kulvardadır. Aynı suyun içinde yüzen iki şeyin birbirlerine kimyasal ve fiziksel olarak hem benzemesi hem de ayrıksılaşması limontuzu gibi bir tat verir. Ekşi severim ama limontuzu çok keskin. 

Ne zamandır otobüse koşmuyordum yakalanan otobüsün koştuğun halde yakalayamadığın otobüs durumunu sayı doğrusu üzerinde şöyle durur: yakalama +5 ise yakalayamama -5 tir. Mutlak değerleri aynıdır. Bunu nasıl kanıtlayabilirim acaba. Ne gam

Diğer versiyonu yazayım hangisini seversem onu kanıtlarım: Yakalama +8 ise yakalayamama -5 tir. Mutlak değerleri aynı değildir. 





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MAL Kılavuzu

Çekim Kanunu

👉a